JOM TGOK..!!!

Friday, December 5, 2014

Tanda tanda bf/gf bakal curang!

helowp ebelibady....
have a great days.... *euw poyo speaking... HAHA okey back to the topic, nmpk tak tajuk kat atas tu, okey harini mimi na kongsi ngn uols pasal TANDA TANDA BAKAL anda AKAN CURANG !.. HAHA knapa la tetiba mimi pilih tajuk ni nak kongsi ngn hampa semua pon mimi x tao la.. haishh.. okey abaikan... so lets start the topic...

Memandangkan sekarang zaman teknologi so kebangkalian besar kemungkinan *propanya* 60% psangan hampa boleh curang sbb bnyk sgt dah gadget yg boleh hubung satu sama laen... tak kisah lah pc ka fon ka public ka pos surat ka burung merpati ka bnyk sbb boleh jd curang... mimi bkn nk bg hampa musykil ka apa but to yg paling nmpk kan...  so bila si bf/gf tak da lg senang la nk psang sixth sense yg ada untuk curang, x smudah to ja nak curang si bf/gf yg psang spy pon ada HAHA! *lawak plak mcm zman skolah aku ja okbye*... so yg pasang spy to hati2 la noh jgn smpai kantoi !
btw bnyk lagi sbb laen nya, let scroll down ya babe :- 
*copy paste ja yg bawah ni, kongsi2 tak salahkan... :)

Test Market :-
Setia dengan perhubungan jangkamasa panjang boleh membuatkan lelaki menjadi sangsi dengan marketability dirinya. Adakah dia masih tampan dan macho pada mata orang di luar sana? Jadi mereka cenderung untuk flirt dengan perempuan sepejabat atau bermain SMS romantis. Gejala ini mungkin hanya sementara, hanya untuk cuba-cuba, tetapi kalau silap perhitungan, pasangannya mungkin berputih mata..


Pernah Ditipu :-
Si lelaki pernah ditipu dalam perhubungan, dan cuba mencari keseronokan dengan menipu gadis lain pula. Ini adalah konsep mudah yang semua orang tahu. Si perempuan kantoi berkayu tiga dengan jantan lain, dan di pihak lelaki, secara semulajadi kelakiannya, akan membalas apa yang teman wanita/isteri dia lakukan. Bunyinya agak janggal dan ekstrim, tapi itulah hukum karma.


Perempuan Kuat Membebel Dan Merungut:-
Lelaki sejujurnya tidak menyukai teman wanita atau isteri yang kerap membebel setiap masa. Cukuplah dengan leteran ibu semasa kanak-kanak dan tengkingan bos di pejabat. Pasangan seharusnya melafazkan kata-kata yang menyejukkan hati dan bukannya menaruk minyak . Atau lebih bijak lagi, beriam diri. Lelaki tidak suka apabila diajukan bermacam-macam soalan lebih-lebih lagi apabila si lelaki dilanda masalah kerjaya atau mengharungi hari yang memenatkan. Bila telinga sudah tak tahan, keluar rumah bukanlah sesuatu perbuatan yang sukar bagi lelaki.


Kurang Romantisme Dalam Perhubungan :-
Seperti kaum perempuan, si lelaki juga suka akan surprise dan momen-momen romantis, tetapi tidaklah sekerap perempuan. Cukuplah sekadar perkara yang membuatkan mereka dihargai. Hubungan seks yang berkualiti juga dapat menjamin kesejahteraan rumah tangga. Keinginan dan kualiti hubungan seks isteri yang semakin berkurangan selepas beberapa tahun berkahwin menjadi punca lelaki jemu dan ‘merajuk’.


sudah Tiada Cinta Lagi :-
Kalau hati sudah tidak suka, apa yang perlu dihiraukan lagi. Si lelaki mungkin dalam perancangan ke arah memutuskan hubungan dengan anda. Mungkin mereka belum tidak punya sebab kukuh untuk putus, atau masih perlukan ‘love-with-benefit’ daripada anda (wang, pengaruh, atau pelajaran). Ya, lelaki kadangkala seteruk itu…


salah Lelaki Itu Sendiri :-
Tiada alasan lain yang lebih tepat daripada mengakui kesilapan sendiri. Kegagalan mengawal emosi dan belenggu hawa nafsu yang rapuh menjurus kepada berlakunya zina. Apa pun masalah atau badai yang menimpa sesuatu hubungan itu, hendaklah ditangani dengan waras akal dan berhemah. Si lelaki, sebagai pemimpin, haruslah berusaha mengekalkan mahligai yang dibina dan bukannya mencari jalan mudah.

Setiap manusia biasa punyai keinginan dan nafsu yang boleh mendorong mereka melakukan perkara yang mereka sendiri sedar akan kesalahannya.
Namun apa saja yang berlaku, baik atau buruk datangnya dengan niat dan bukannya berlaku secara tiba-tiba. Kawal diri, usah terpengaruh dengan rakan sepejabat dan kisah-kisah gelap mereka di belakang isteri.

Elakkan daripada terdedah dengan ‘peluang’, lari darinya dan fokuskan kepada orang yang tersayang. Benar, agak tempting mendengar cerita nakal rakan sekerja yang pernah berlaku curang. Tapi pernahkah anda bertanya cerita di sebalik kebanggaan itu. Rasa bersalah dan berdosa pasti akan mengejar di pelaku curang, sooner or later.

okey? da abes baca? acana? apa mcm? apa perasaan anda? bleyh trima tak? HAHA!
ala just for fun okey dear... klau ada yg betul to smua kebetulan, klau dia bukn jodoh kita, kita usaha p la apa pon dia tak mungkin jd milik kita.. ingat jodoh ajal maut semua ditangan ALLAH s.w.t... kita merancang ja...

so thats it.. till we meet again... nak layan lagu usher - numb plak smbil mkn aiskrim kacang hijau.. nyumm nyumm... tataaa ^_^
Selamat Datang Semua.... Terima Kasehh... :)

0 comments:

Post a Comment